קציצות העוף של אמא אהובה

מהטעימות שאכלתי!
זו הפעם הראשונה בה אירחתי מישהו בבלוג ותכלס, לא יכולתי לקבל אורחת יותר מדויקת ממנה,
אז קבלו את אורחת הכבוד – מירב!
מזה תקופה שאני פשוט מתעלף כל פעם מחדש על ״הקציצות של אהובה״ שנשבע שהן מהטעימות שאכלתי (על הסיפור שלהן תוכלו לשמוע ממירב ממש בתחילת הסירטון) ומירב החליטה להרים את הכפפה והגיעה להכין אותן איתי מול המצלמות ובכך לפנק את כולכם במתכון משפחתי שעובר אצלה במשפחה מדור לדור.
אז הפעם לא קצר, אלא סירטון מפורט של שלב אחר שלב עם כל ההסברים, הדגשים והסודות היישר ממקור ראשון…וכמובן שלא חסכנו מכם גם את רגעי הסתלבט שלנו.
למלית:
· 5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
· 1/2 שקית פטרוזיליה
· 1 שקית כוסברה
· חופן שמיר – למי שאוהב
· 1 בצל לבן גדול
· 1 פיתה/ 1 לחמנייה/ 3 פרוסות לחם לבן
· 2 כוסות מים קרים
· 1 ק״ג חזה עוף טרי ונקי
· כף וחצי פפריקה מתוקה
· חצי כפית כורכום
· רבע כפית פלפל שחור טחון
· רבע כפית עד חצי כפית מלח (לפי טעם)
· 2 מעט אבקת מרק עוף (סביב הרבע כפית)
· 1 ביצה

לטיגון:
· חצי כוס שמן קנולה
· 2 ביצים
· 1 כוס קמח
יאללה לעבודה!
נתחיל עם המלית:
נמלא סיר עם, נניח בפנים את רבעי תפוחי האדמה ונרתיח עד ריכוך.
בינתיים נקצוץ את הירק בחיתוך דק וקטן יחד עם הגבעולים, אבל לא מדי.
לא מומלץ בנינג׳ה, כיוון שאנו רוצים להרגיש את העלים בביס.
נעביר לקערת הכנה מרכזית.
בקערה נוספת נגרד בצל על פומפייה בחלקה הגס, נרים אותו מהנוזלים, נסחט היטב ונוסיף לקערת ההכנה
המרכזית.
בקערה נניח את הפיתה/ לחמנייה/ 3 פרוסות הלחם וניצוק מעל מים להגמעה על מנת שיספוג היטב את המים.
ניקח את חזה העוף ונחתוך אותו קוביות קוביות כמו בחיתוך לסלט ירקות, לא קצוץ מדי ולא עבה מדי, במטרה
שנרגיש אותו כיפי בביס, ונוסיף אותו לקערת ההכנה המרכזית.
ניקח את הקערה עם הלחם, נסחט אותו היטב עד הטיפה האחרונה, ונפורר אותו ביד באופן גס אל תוך
הקערה המרכזית.
נסנן את תפוחי האדמה, נמעך אותם לפירה תפוחי אדמה לקבלת מסה אחידה וחלקה ללא גושים
ונוסיף אותם לקערת ההכנה המרכזית עם שאר המרכיבים.
נוסיף את תערובת התבלינים לקערה ונלוש את כל המסה לאיחוד.
במידה ואנו רואים שהמסה מעט חיוורת, מומלץ להוסיף עוד פפריקה מתוקה על מנת שתצבע אותה
בגוון יפה ואדמוני.
נוסיף ביצה אל תוך המסה ונמשיך ללוש עד להטמעה מלאה.
לשלב הטיגון:
במחבת רחבה ניצוק שמן קנולה בנדיבות ונביא לטמפרטורת טיגון של 170 מעלות בערך.
בקערה נקשקש 2 ביצים וקערה נוספת נשים את הקמח.
נכדרר ביד קציצה (כל אחד לפי הגודל שהוא אוהב, אפשר להיעזר בסקופר של גלידה על
מנת לשמור על אחידות).
שימו לב לתהליך >>
קודם נעטוף אותה בקמח ומיד נעביר לעיטוף בקערת הביצים ונניח במחבת לטיגון.
כך נחזור על הפעולה ונמלא את המחבת.
כאשר אנו רואים שהן מזהיבות, נהפוך אותן לצד השני ובנוסף נטגן כל קציצה על כל אחת מהפאות הנותרות
שלה כדי ״לסגור מכל הכיוונים״ – סה״כ לטגן את כל 4 הפאות.
לאלה מכם שרוצים להכין להן את הרוטב >>
מעט שמן קנולה
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
הכנה:
נסדר את הקציצות בסיר, נדליק את הגז ונצרוב את הקציצות במחבת בערך כחצי דקה
ניצוק מעט שמן קנולה
נוסיף חצי כף מרק עוף וחצי כפית של פלפל שחור, נצרוב בתוך השמן,
ניקח קופסה קטנה של רסק עגבניות, כוס מים רותחים ונוסיף למחבת, ו״ונפתח״ את הרוטב תוך כדי ערבוב,
ונניע את הסיר מצד לצד ממש אותן תנועות כמו בסיר דגים.
נקטין את האש, נכסה עם מכסה ונבשל כ-15 דקות.
בתאבון!
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@