מאק אנד צ׳יז למתקדמים

מהטעימים שתטעמו!
זוהי אחת המנות המושחתות והאהובות על כולם
בשנים שגרתי בארה״ב אכלתי אותה לא מעט פעמים ובעיקר בחגים האמריקאים.
בנובמבר 22׳ התארחתי אצל משפחה שלי בסיינט לואיס לרגל חג ההודיה ואכלתי שם את אחד המק אנד צ׳יזים
הטעימים שאכלתי.
לקראת חג השבועות 23׳ החלטתי שאני חייב לנסות לשחזר אותו, אבל מי שמכיר אותי יודע היטב שבכל מתכון
שלי יש את הטאצ׳ים המיוחדים שלי.
כאחד שמאוד אוהב לרקוח תערובות תבלינים מיוחדות ולהרחיב את אופקי בלוטות הטעם שלי, החלטתי הפעם
להוסיף, הקשיבו טוב – כורכום!
מלבד הצבע הצהוב העז שהוא העניק למנה, הוא העשיר אותה בטעם ייחודי ונדיר.
מבחינת הגבינות, צ׳דר ופרמז׳ן הן מאסט ואתם יכולים להוסיף להן כל גבינה קשה שאתם אוהבים כמו גאודה,
פיקורינו ועוד.
בואו נדבר על בסיס המנה
מקור הבסיס הוא כמובן, איך לא….בצרפת.
עם כל הכבוד לעולם המהיר בו אנו חיים, הצרפתים אוהבים את הבישול המסורתי ולא קיצורי דרך כמו לדוגמה
שימוש בקורנפלור להסמכה, ולכן מזה שנים הם נוהגים להכין בסיס בשם רוּקס (ROUX)
איתו עם מסמיכים רטבים, מרקים ועוד.
כמה דגשים
בעת הכנת הרוקס היו סבלניים ואל תנסו להאיץ את תהליך ההכנה שלו על ידי הגברת האש – זה רק ייצור
גושים ואף עלול לשרוף ולהרוס אותו.
והכי חשוב אל תפסיקו לערבב!
כיוון שמרקמו סמיך, תחתיתו עלולה להישרף, גם אם הוא מתבשל על האש הקטנה ביותר.
אפשר להביא אותו לגוון זהוב עד חום ענברי – הכול תלוי בכם.
אני בחרתי לדלל אותו בחלב, אבל אפשר להשתמש בתחליפי חלב או מים.
לאחר שהרוקס מוכן, כל הכנת הרוטב תתבצע באותו סיר בו בושל.
מוכנים? נצא לדרך!
מה צריך?
לרוקס (יחס של 1:1:1)
15 גרם חמאה
15 גרם קמח
15 גרם חלב
למנה עצמה:
500 גרם פסטה (חצאי סהר)
בסיס רוקס שהוכן מראש
5 שיני שום קצוצות
חלב לדילול במידת הצורך
מלח
פלפל שחור גרוס
כוס גבינת פרמז׳ן מגוררת
כוס גבינת צ׳דר מגוררת
והמרכיב הסודי במתכון – חצי כפית כורכום
לפיזור מעל:
חצי כוס גבינת פרזמ׳ן מגוררת
חצי כוס גבינת צ׳דר מגוררת
3 כפות פירורי לחם מוזהבים
פפריקה מתוקה
יאללה לעבודה!
נחמם מראש את תנור האפייה ל-200 מעלות (עליון + תחתון במצב טורבו)
נבשל את הפסטה על פי הוראות היצרן במים עם מלח ומעט שמן (למנוע הידבקות) למצב אל דנטה, נסנן ונניח בצד.
בסיר בינוני נרתיח חמאה להמסה, נוסיף את הקמח ונטרוף בעזרת מטרפה למשחה חלקה ללא גושים.
ברגע שנתחיל לראות בועות קטנות וכאשר הוא מתבשל לגוון זהוב, נוסיף בהדרגה את החלב (או כל תחליף אחר שתבחרו). חשוב מאוד לא להפסיק לערבב ולדלל בהדרגה כדי למנוע גושים גדולים שיהיה לכם קשה לפרק + במידה ונפסיק לערבב התחתית עלולה להישרף בקלות. כאשר הרוקס מגיע לגוון זהוב, המסה הופכת חלקה והבעבוע הופך איטי – משמע שבסיס הרוקס מוכן.
לסיר בו הכנו את הרוקס נוסיף שום, גבינות, מלח, פלפל וכורכום.
נערבב היטב עד למרקם סמיך, אך לא סמיך מדי. (במידה וסמיך מדי ניתן לדלל בחלב או בנוזל בו בחרתם להשתמש).
נוסיף את הפסטה אל תוך הסיר, נערבב היטב ובעדינות כדי לשמור על צורת הפסטה ולא לקרוע אותה.
ניצוק את כל התערובת לתוך תבנית חסינת חום (פיירקס, קרמית או אחרת) נפזר את יתרת הגבינות המגוררות, נפזר מעל את פירורי הלחם והפפריקה המתוקה ונכניס לתנור לאפייה של 20-30 דקות עד הזהבה או עד מידת העשייה המועדפת עליכם במידה ומעדיפים שחום/חרוך.
מגישים חם ו…בתאבון!
חג שבועות שמח חברים!
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@