תהרגו אותי, אבל בתכלס, אין כמו ביס האוצר בתוכו שני מרקמים שהשילוב שלהם מבחינתי הוא פשוט אלוהי – פריכות ונימוחות. והרי שברגע שננגוס בחיתוכיות הללו, נרגיש בתחילה את הקראמבל הפריך והמתוק ולאחריו את הרכות והחמצמצות של פירות היער שביחד יוצרים לונה פארק של טעם מושלם.
כמה דגשים:
· לפני חיתוך והגשה חשוב שתצננו היטב את החיתוכיות על מנת שהן תתייצבנה וכך הן לא יתפרקו והקראמבל יגיעו לשיא פריכותו.
· מומלץ לשמור בקופסה עם מספר יריעות נייר סופג לספיגת הלחות.
· לפני הגשה נוספת, מומלץ לחמם בתנור או בנינג׳ה בעזרת מכת חום לייבוש הלחות שהצטברה, לצנן היטב על רשת ולהגיש שוב.
· 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (אפשר להמיר לשמן קוקוס באותה הכמות)
לתערובת הפירות
· 4 כוסות פירות יער טריים לבחירתכם* – אני השתמשתי באוכמניות הטריות והמדהימות של כרמל ברי
· 1 תפוח מקולף וקצוץ קטן
· מיץ מלימון טרי
· 2 כפות סוכר – לא חובה
*אפשר להמיר לפירות יער קפואים, אך יש להפשירם, לשטוף, לסנן ולייבש טרם ההכנה
צילום: רם שנבל
הכנה
נחמם מראש תנור על 180° עליון תחתון טורבו.
נערבב את הקמחים יחד עם סוכר ומייפל. נוסיף שמן חמאה ונערבב בעזרת הידיים לתערובת קראמבל אחידה ופירורית. נוציא שליש מהתערובת ונעביר למקרר. את שאר הקראמבל נפזר מעל התבנית ונמעך ליצירת שכבה אחידה ומהודקת. נניח את תערובת פירות היער, נפזר לאחידות ועליהם נפזר את הקרמאבל שמחכה במקרר. נהדק קלות בין הפירות למילוי החללים הריקים. נכניס לאפייה למשך 40-45 דקות עד שהקראמבל משחים וריחני. מקררים לחלוטין לפני פריסה לריבועים.
בתאבון!
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@