דלעת ערמונים אפויה

1-דלעת-ערמונים
צילום: רם שנבל

אחלה של תופסת למנה עיקרית או אפילו כקינוח

לפני שאי פעם פגשתי את הירק המדהים הזה, הייתי סקרן בטירוף רק בגלל השם…״דלעת ערמונים״.

ערמונים לכשעצמם הוא שם המתגלגל על הלשון באופן סקסי ולהוסיף לזה ״דלעת״, אז בכלל נמסתי.
אני זוכר את הפעם הראשונה שפגשתי אותה אצל הירקן שלי בבקה אל גרבייה (את הסיפור על הירקנייה המופלאה שלו אשמור לפעם אחרת) והבטתי על צבעה הכמעט שחור בוהק כאילו צבעו אותה בלקה ביסודיות יחד עם הקימורים המהדהימים שלה. באותה שניה הבנתי שאני מאוהב.

מייד בחרתי לי כמה יחידות ומהירתי הביתה.
ידעתי שעל כל מגון הגרסאות שישנן לחומר גלם כזה או אחר, אין כמו לאכול אותו עם מינימום מרכיבים ובצורתו הכמעט גולמית.

כדי שגם אתם תוכלו לשחזר את הפעם הזו שלי, הנה המתכון הקצר והפשוט כל כך שבסופו מחכה לכם תוצאה טעימה בטירוף ומושלמת כתוספת לארוחה או כנשנוש.

מה צריך?

2 דלעת ערמונים

שמן זית (אפשר גם ספריי)

פלפל גרוס

מלח גס (רגיל/ אטלנטי/ הימלאיה ועוד)

תוספת שתמיד כיף להוסיף: שמנת חמוצה/ ריקוטה/ בולגרי או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים

יאללה לעבודה!

חממו את תנור האפייה שלכם מראש ל-200 מעלות טורבו.

חצו כל דלעת לשני חצאים.


כיוון שהדלעת מעט קשה לחיתוך, אני באמת מבקש שתנקטו בהירות רבה על מנת לא לפצוע את עצמכם.

על גבי תבנית הניחו נייר אפייה ועליו הניחו את ארבעת החצאים.

זלפו מעט שמן זית בתוך קערה קטנה והברישו בעזרת מברשת סיליקון את פנים חצאי הלדעת ביסודיות (ניתן 

להשתמש בספריי שמן זית).


בזקו פלפל גרוס, מלח גס והכניסו לתנור לאפייה של 20-25 דקות או עד להשחמה יפה.

בתום האפייה הוציאו את התבנית לצינון.

אני אוהב לאכול אותה כך עם כפית או שאפשר להוסיף מילוי גבינה כזה או אחר.


בתאבון!


אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@