פאי בשר

פאי-בשר-8001200-cpy
צילום: רם שנבל

מהיר, קל, פריך וטעים בטירוף!

לפעמים צריך פשוט לצאת מהקופסא ולנסות מתכונים מעט יותר מיוחדים שגם הניראות שלהם מדליקה את האורחים שלכם וגורמת להם לרצות לצלול פנימה.

מניסיוני לאורך השנים, ברגע שאשנים סביבי קלטו שבמתכון ישנו בצק ובפרט פריך, הם קיבלו פיק בירכיים וירדו מהעניין.
כאן אני נכנסתי לתמונה ושכנעתי אותם, וכעת גם אתכם, כי מדובר בבצק סופר קל להכנה!
פשוט עקבו אחר השלבים ותגיעו לתוצאה מנצחת.

למלית:

 

· 500 גרם בקר שייטל קצוץ

· 2 כפות שמן זית

· רבע כפית קינמון

· 3 בצלים גדולים קצוצים

· 3 שיני שום קצוצות

· רבע כפית הל

· חצי כפית כמון

· רבע כוסברה קצוצה

· 1 כפית מלח

· 1.5 כפית סוכר חום

· 4 כפות יין אדום

· 2 כפות טרגון קצוץ

· חצי כפית פלפל שחור טחון

פאי-בשר-פתוח-
צילום: רם שנבל

לבצק:

 

· 300 גרם קמח

· 140 גרם חמאה

· קורט מלח

· חצי כפית סוכר

· 1/4 כוס מים קרים

 

יאללה לעבודה!

נתחיל עם המלית:

נרתיח את שמן הזית במחבת גדולה, נוסיף את הבצל ונטגן עד הזהבה.

נוסיף הל, כמון, קינמון, מלח, סוכר ונערבב היטב עד היטמעות ופירוק הגושים.

נוסיף את הבשר, נטגן מעט, נוסיף את היין, פלפל שחור ונטגן היטב עד שהבשר ישנה את צבעו.

נוסיף את הכוסברה והטרגון ונערבב היטב.

 

נעבור להכנת הבצק:

נחמם את התנור ל-175 מעלות מראש (סטטי – עליון ותחתון ולא טורבו)

במעבד מזון נשים קמח, חמאה, מלח, סוכר ונעבד לתערובת פירורים.

כעת נוסיף מים בהדרגה לאט לאט ומעבדים עד לקבלת בצק.

המסה תיראה גושית, אבל ברגע שנעביר למשטח נאחד לגוש ונרדד שני שליש ממנו לעלה עגול ובעל גובה

אחיד ואת היתרה לעלה נוסף.

 

נרכיב את המנה:

בכלי עגול נניח את העלה שיצרנו מהשליש כבסיס.

בעזרת מזלג ננעץ את העלה על מנת שלא יתפח ויתנפח במהלך האפייה.

נכניס לאפייה של 8-10 דקות.

נוציא, נוסיף את מלית הבשר, ננעץ מזלג בכל חלקיו של העלה שיצרנו משני שליש הבצק, נכסה את התבנית

ונאפה למשך 25 דקות או עד הזהבה.

 

נוציא מהתנור, נצנן ובתאבון!

בתאבון!

 

אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@