מי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא צרכן בשר גדול, מה שנקרא Not a big fan of meat וככה זה מאז שאני ילד, אבל כשכבר מתחשק לי להכין מנה בשרית מדי פעם, יש לי מתכון קציצות מנצח וקל להכנה שאני תמיד אוהב להכין וכזה הקוצר מחמאות כיפיות.
מה צריך?
לקציצות:
500 גרם בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ
רבע כפית בהרט
1 כף פפריקה
1 כף כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס (אני משתמש ב״ארבע עונות״)
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
150 גרם צנוברים שלמים
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצל סגול/ לבן
6 שיני שום לפחות (אני אוהב מלא שום)
1 כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
2 כוסות מים רותחים
200 גרם גרגרי חומוס שהושרו מראש (אפשר גם משומר או סנפרוסט)
400 גרם שעועית ירוקה עדינה שלמה של סנפרוסט
יאללה לעבודה!
נכין את תערובת הקציצות
בקערה גדולה נשים את כל המצרכים לפי סדר כתיבתם, נערבב, נלוש טוב, נכדרר לכדורים במשקל 60 גרם ונניח על מגש להמתנה עד לטיגונן.
נכין את בסיס הרוטב
בסיר סוטז׳ ניצוק שמן זית, נרתיח אותו ונקרמל את הבצל באיטיות. נקצוץ את שיני השום ונוסיף אל המחבת. לאחר 3 דקות, נוסיף כורכום, כף פפריקה מתוקה וכוס מים אחת רותחים. נערבב טוב טוב את התערבות ולאחר פירוק מלא של אבקות התבלינים נוסיף את כוס המים הרותחים הנוספת. נוסיף את גרגרי החומוס והשעועית הירוקה ונביא לרתיחה.
בזמן שסיר הרוטב מתחמם לו, ניקח מחבת ״נון-סטיק״ קרמי גדולה, נחמם אותה טוב טוב על אש בינונית ונתחיל להניח סט קציצות ראשון לטיגון.(כן אתם קוראים נכון, אין צורך בשמן כיוון שהבשר מגיר שומן אשר יעזור בהליך ״חצי הטיגון״ אליו אני שואף להגיע)
לאחר שנסיים לטגן את כל הקציצות, נוסיף אותן אל סיר הרוטב ונפזר אותן במסודר באופן אסטטי. נביא את הסיר לרתיחה, נקטין את האש, נכסה את עם המכסה ונבשל כשעה.
בתאבון!
אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@