מי שמכיר אותי שאני לא אכלן גדול של בשר על כל סוגיו, אבל אם כבר אני מכין לי מתישהו חזה עוף, הוא זוכה למרינדה סוּפר טעימה וכזו ששומרת עליו עסיסי בטירוף מבפנים בין אם בחרתם לצרוב אותו על מחבת או לאפות אותו בתנור לוהט.
מה צריך?
2 ביצים (בטמפרטורת החדר)
2 כפות גדושות של חרדל חלק
3-4 שיני שום (אני תמיד שם יותר כי אני פשוט מכור)
1 כף טימין
½פלפל גרוס
1 כפית מלח אטלנטי
1 ק״ג חזה עוף (ניתן להשתמש גם בפילה עוף)
יאללה לעבודה!
אל תוך קערה גדולה נשבור 2 ביצים ונטרוף טוב טוב.
נוסיף 2 כפות גדושות של חרדל חלק ונמשיך לטרוף.
נקצוץ את השום ונוסיף לקערה יחד עם הטימין, הפלפל והמלח ונטרוף עד לקבלת תערובת חלקה.
לבסוף נוסיף את חזה העוף ונלוש אותו אל תוך המרינדה בעזרת הידיים ביסודיות.
נכסה את הקערה בניילון נצמד ונכניס ללילה (12 שעות) למקרר.
טרם ההכנה ניקח מחבת פסים / מחבת קרמית גדולה ונחמם אותה על אש בינונית-גבוהה (אך לא מדי).
נערבב את התערובת שוב כדי לגרום למרינדה שניגרה בתחתית הקערה לעטוף מחדש את כל הנתחים ורק אז
וכשהמחבת לוהטת נמן מעט בשמן זית ונניח מספר נתחים (הכמות תלויה בגודל המחבת) לצריבה של מספר
דקות מכל צד (כל אחד ומידת העשייה האהובה עליו).
אפייה בתנור
חממו תנור ל-220 מעלות (לא טורבו כדי לא לייבש את הנתחים).
הניחו נייר אפייה על גבי תבנית לא גדולה מדי וכזו בה הנתחים ״ישכבו״ צמוד אחד לשני כדי לא לאפשר להם
להם להתייבש.
הכניסו לאפייה של 15-20 דקות או לפי מידת העשייה האהובה עליכם.
בתאבון!
פודיקשנטיפ
בין צריבה לצריבה הקפידו לנקות את המחבת בעזרת נייר סופג.
זאת כדי למנוע משאריות הצריבה השרופים לפגום ולהשחיר את הכמות הבאה שתרצו להכין.