עוגת גבינה לוטוס היסטרית ללא אפייה

גבינה לוטוס עם רקע

מבטיח שתגרפו ים מחמאות על מינימום עבודה!

אחד ממתכוני העוגות האהובים עליי הוא עוגת גבינה ללא אפייה.
זה מתכון קל, מהיר וטעים בטירוף שכל אחד, אבל כל אחד יכול להכין ולהפוך בין רגע הכוכב של המשפחה והחברים.
החג האהוב עליי ביותר בשנה הוא חג השבועות. אני זוכר שלפני כמה שנים אבא שלי התגאה כל כך בעוגות הגבינה שרכש מהקונדיטוריה המוצלחת ולא הבין מדוע התעקשתי "לבזבז" את זמני בהכנת עוגה נוספת.
במבחן התוצאה העוגה שלי חוסלה ראשונה וכל השאר נותרו על השולחן וחיכו להיאכל.
אז בהזדמנות זו אשתף אתכם במתכון כשהטיפ החשוב ביותר הוא ליהנות מכל רגע ולהכין מכל הלב לאנשים שאוהבים.

מה צריך?

לתחתית ולציפוי:

שרוול וחצי עוגיות לוטוס

400 גרם ממרח קרם לוטוס (צנצנת)

 

 

לקרם גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה 

1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל או בטעם פרנץ׳ ונילה

1/2 כפית מחית וניל *

750 גרם גבינה לבנה 9% למריחה *

גליל שקף לעיטוף

יאללה לעבודה!

לפני הכול, נכניס את קערת המיקסר למקרר – אנו נשתמש בה בשלב הכנת הקרם.
נטחן את הביסקוויטים במעבד מזון ונעביר לקערה נוחה ורחבה. נכניס את צנצנת ממרח הלוטוס למיקרו (וודאו שהסרתם את מכסה האלומיניום לפני) ונפעיל בפוּלסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה. 
נשפוך כמחצית מהצנצנת (200 גרם) אל קערת הביסקוויטים בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד ליצירת מסה אחידה ונוחה לעבודה.
ניקח את תבנית האפייה, נפתח את הקפיץ, על גביו נמתח נייר אפייה, נלביש את התבנית חזרה ונסגור את התבנית (כשנייר האפייה מבצבץ לו מחוץ לשולי התבנית).
נשפוך פנימה את מסת הביסקוויטים וניישר לתחתית אחידה בגובה סנטימטר. 
(ניתן להיעזר בפַלֶטַה או במועך תפוחי אדמה).

הכנת קרם הגבינה

נוציא את קערת המיקסר מהמקרר, נשפוך פנימה את מיכלי השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג ונקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
נקפל פנימה בעדינות את הגבינה הלבנה ונמשיך לקפל את הקרם בתנועות עדינות עד לקבלת קרם אחיד.
לפני יציקת הקרם, נצמיד את השקף לדפנות התבנית מבפנים ונגזור בהתאם להיקף עם תוספת של 5 ס"מ לקילוף קל יותר לאחר ההקפאה. נמקם את השקף מעל התחתית ונצמיד לדפנות התבנית מבפנים (ניתן להרטיב או להיעזר בחמאה לטובת "הידבקות").
את הקרם ניצוק אל התבנית ונפלס את ראש העוגה ככל האפשר.
נכניס להקפאה ל-4 שעות או עד שהקרם קפוא לחלוטין.
נוציא את העוגה מהמקפיא, נחלץ אותה מהתבנית ונקלף את השקף במהירות כדי לשמור על דפנות חלקות.

ניקח את יתרת קרם הלוטוס (200 גרם), נמיס במיקרו בפוּלסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה וניצוק במהירות ממרכז העוגה החוצה.
מכיוון שהעוגה הקפואה תגרום לקרם הלוטוס לקפוא תוך שניות, את הפעולה הזו נעשה במהירות כיוון שאנו רוצים שהציפוי יהיה חלק וללא גבשושיות.

בתאבון!


פודיקשנטיפ

* מחית וניל >> אין תחליף לטעם המשובח של מחית וניל איכותית, אך ניתן להשתמש גם בתמצית וניל רגילה.
מחית וניל איכותית ניתן להזמין מבייקס

* גבינה לבנה 9% >> לעוגה מושחתת ניתן להחליף לגבינת מסקרפונה.


אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולספר לי איך היה! >> foodictiongram@